Välj en sida

Handla tryggt på nätet

​Ännu säkrare att betala med kort på nätet

Från och med januari 2021 införs nya regler för kortbetalningar vid internetköp inom EU/EES. De nya reglerna innebär att din betalning nu blir ännu säkrare och tryggare genom att det oftare kommer krävas en så kallad stark kundautentisering när du genomför ett kortköp på webben. En stark kundautentisering innebär att du godkänner ditt köp i webbutik med Mobilt BankID.

Vad innebär det här för dig?
Den största förändringen kommer att vara när du handlar online. Du behöver bekräfta att det är du som gör köpet genom att använda Mobilt BankID. Enstaka transaktioner kan komma att nekas om webbutiken inte följer de nya kraven.

Tips till dig!

  • Tänk på att ditt kort måste vara öppet för internethandel vid köp på internet. Med regionspärrar kan du öppna och stänga ditt kort för olika regioner i världen och på internet. Du ser och ändrar dina regionspärrar enkelt genom att logga in här på Mina Sidor.
  • Ha alltid Mobilt BankID i närheten när du handlar på internet.
  • Fortsätt att vara uppmärksam på bedrägeriförsök. Lämna aldrig ut ditt kort eller dina kortuppgifter, som till exempel PIN-kod, kortnummer, CVC/CVV-kod oavsett hur trovärdig kontakten verkar vara.
  • Logga aldrig in på Mina sidor på någon annans uppmaning.

Vi älskar att handla på nätet nuförtiden – resor, kläder, elektronik och mycket mer. För att undgå problem med varor som inte kommer fram eller tjänster som inte blir levererade rekommenderar vi att du använder kreditkort, ditt Opelkort, när du betalar på nätet.

Säker betallösning

Med Opelkortet ingår tjänsten «Verified by Visa» som innebär att du som kortinnehavare identifierar dig med Mobilt BankID vid betalning på internet. Det innebär att du har tillgång till en säkrare betalningslösning när du betalar med ditt kort på nätet.

Betala när du får din vara

Med ett vanligt bankkort belastas ditt bankkonto direkt när köpet görs. Du betalar alltså innan du får det du har köpt. Om du istället använder ditt Opelkort hinner du få din vara och kan kontrollera att produkten är rätt och att fakturan stämmer innan du betalar.

Få pengarna tillbaka

När du betalar med ett kreditkort på nätet har du en extra trygghet om varan inte skulle komma fram välbehållen. Kontakta nätbutiken först men om de inte ordnar upp problemet kan du faktiskt ta reklamationen direkt med banken (utgivare av ditt kort). Detta gäller även om butiken går i konkurs. Du kan läsa mer om detta hos Konsumentverket »

Var smart när du shoppar

Även om kreditkortet gör näthandeln tryggare är det bra att försöka handla från välkända nätbutiker som du vet att du kan lita på. Läs gärna rekommendationer från andra kunder och försäkra dig om att butiken har uppgett kontaktinformation som är korrekt.

« tillbaka